Tuesday, May 31, 2011

Eee!!!Tak paham aQ!!!Bengang jep~~

Hi alls!!

Huh..malam neyh agak howt sedikit agaknyer..weh3..bengang ark..cam siot jep..kaw ta puas ati kat aq nape???

Kaw xboley tengok aq senang ke ha???keje nak susahkan aq jep..ish...sape2 meh amek menatang neyh dari aq!!macam siot jep...

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tension3.............
neyh haa..Mr OOP wat hal..



sape2 leyh tolong..aq da naek giler dah neyh..wahahaaa...



aq punyer laaaa karang coding panjang2..repair pe yang patut..then ape aq dapat??!!!


Geram aq ngan menatang neyh..keje dy tawu kasi ERROR!!



Kaw tengok neyh...melambak dy kasi aq error..sampai aty!!

cuber kaw bagi aq SUCCEED n KUAR OUTPUT!!

komfem aq sayang kaw giler...huhhh~~

Monday, May 30, 2011

Testing3...(jangan gelak eh..)

video

hope kowang enjoy...cowi..bilik semak..huhu...:)

Ape motif kita berblog???

Acecey...tajuk....macam nak marah jep..but xtually Hanym bukan nak marah or nak cakap pape tapiii..

Hanym just nak citer aper motif Hanym mula berblog neyh okeyh??
Motif 1:
Blog neyh Hanym aser tempat yang baek untuk kembangkan ilmu n share what we have got!!sape setuju??angkat tangan macam sayer..hahaaa...

Motif 2:
Untuk mengingati antara 1 sama lain..(cth: macam tegur menegur..give advice)

Motif 3:
Share xperience in my life!!hidup neyh sementara jep..so..guna lar sebaik mungkin ok??

Motif 4:
Menambah kenalan n berkongsi pendapat..

Soo..ok x cam neyh..blog hanym neyh lebeyh banyak kearah personal life + editing picture + cooking..

Na tawu nape??sebabnyer..sebab hanym suke ngan benda tu....xperience mematangkan kiter..betul x??so..xsalah kite berkongsi citer n meluahkan rase hati kitaa...

Soo..chaiyok3...hehe..xtually..wish me luck b'cuz Mr Exam sedang menunggu sayer..huhu...takowt+tired=lonely~~...:p

Sunday, May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER..



Hey korang..jaln punye jalan..eh3..terstop kejap yer..opps..ohhh..BEN ASHARI nak redah jep blog baru...wa...suke2 tapi..adew syarat ok...

so syarat dy: 500 follower ke bawah saja ..

so sape2 yang follower under 500 boley ark join cam hanym neyh kan..ta mo cakap banyak3..kita layan jep ok??

sape nak join klik sini: nak JOIN

Entry berdarah : (err..ye ke??may be..:p)

Hey kowang..ape kabar sume..hehe..hope sihat la yer...

Semalam neyh entah cam ne..tetibe jep aser cam nak mengupgrade kan hanym nyer bilik..n dengan laju...hanym updatekan sikit background blog hanym..tengok2..waner merah..sebelum neyh waner ijaw..

huuhuu..then..tetibe jep aser cam nak tukar plak..n skang tngh proses laju2 untuk mencari background cumel2 lagik...yeeehaaa...

ok3...back to the point why i nak tulis entry neyh ok??

Xtually tengah kusyuk upgrade n kemas2 bilik..then i saw something..u know...something familiar but da lame hanym tak jumpa...cer teka..cer teka....



Taraaa..my diaries..OMG!!dengan laju nyer..hanym amek n bace 1 per 1 ape yang tertulish di situ..n tetiba..air mata hanym jatuh secara xsengaja..cepat2 tangkap feel..mood:sedeyh~~

U know why??cuz there tercatat kisah lama Hanym..cam ner Hanym harungi hidup n ape yang tejadik dulu..tapi xla dulu...year 2008~~

kat diari tu...tertulis sampai 2009 n sampai awl 2010..then n keep it in a box n terlupa akan diari tersebut...

kat situ adew pic hanym dulu...huuwaaa..cedeyh...his not mine...tapi tak per..hanym kene tabah....hope that someone will fill my heart again...with LOVE..i hope...& i hope that is him will be back to me...

nak tengok ker pic hanym dulu2??wahaha..kowang jangan gelak sudah...but not in this entry so....wait yer kalaw kowang nak tengok muke hanym time poyo2 dulu..heehee...:p

"Sayangi n terimalah owang yang muncul n sayang awak seadanya...sebelum dy pergi untuk tinggal awak selamanya~~"uhk3...:(

Saturday, May 28, 2011

Cerita hati~~

As girl..i should be so strong...u know why??cuz when we be strong we will no need to cry for a boy...who doesnt know what we feel to them...

Hah..sudah....speaking pown tunggang tebalik.amek kaw..hahak..

Xtually Hanym nak luahkan je pe yang adew kt lam ati neyh..soo sape2 yang terasa arap di maafkan yer..

Let's do it baby:
1.yup...boy..i love u...but u know...sometime..i wanna be free to make friend..

2.memang i adew kuar ngan laki laen but bukan mcm u pikirkan...i know i still have u n i know that limit as be friend n as my love..

3.please stop act like u r good..i know u ca buy anything u want,i know u can buy everything i want..but IT'S NOT ME!!

4.nape laa..u ta faham ape yang i rase n ape yg i buat untuk u...n now....we r break up...bcuz of ur ego??

5.last but not least..please forgive me if i have make u bcome sad or anything..sorry for everything....

i hope...u will find a girl that will make u feel comfortable n love u..sorry cuz i'm not a perfect gurl for u my dear....

huwaaaaa..nak nanges jap...cedeyh3...uhk3....:(



alone again~~

Thursday, May 26, 2011

FYNA'S HIJAB STYLE CONTEST

Hmm...da lama xjoin contest...jalan2 punyer jalan..tibe2 ternampak contest yang di anjurkan oleh cik fyna kitew....so..ape lagik..dengan lajunyer..Hanym pown nak join gak contest neyh...hope cik fyna suke la n accept kiter punyer penyertaan..hihihi...xsalahkan kalaw mencubaa...



ok..jom check it out syarat-syaratnyer:

1. gambar yang dipertaruhkan HARUSLAH mengikut salah satu dari video di youtube fyna..tak kisah kalau nak menambah eksesori or nak kreatifkan hijab tu TAPI basic haruslah seperti salah satu dari 3 video tersebut

2. MENTIONKAN gambar yang dipertaruhkan itu dari video yang mana..letakkan link video tu..

3. linkkan contest ini

4. gambar tak lebih dari 3 (tak kisah nak guna ape jenis shawl pun ok =))

5. letak banner CONTEST di atas

6. follow? ikut suka hati la nak follow ke tak..

7. tag? 2 orang blogger perempuan..=P

8.edit? ikut suka hati la..jangan over cerah or gelap pulak

9.tarikh tutup? 31.05.2011

& here...pic yang hanym nak gune...nice x??ermm..no komen..





Hanym ikowt cara cik fyna kite tunjuk kat video yang ke-3..
3. http://www.youtube.com/watch?v=ydBcwKYv0EI

& Hanym nak tag 2 owang gurl yang chumell:

1. Cik Wanie

2. Cik Zue Kuntum

Done..hope cik fyna terima ea penyertaan kite...hehe..(psstt..wish me luck all...hope kali ney ley ark menang contest neyh..)hehe...

Sape2 nak join meh sini ..ok?

Header untuk awak~~

Hey awak!!!ur next person that lucky cuz i have choose you and give ur new header my dear...

I hope u like it...i wat neyh n sajer jep nak kasi sebaabbb....sayer shuke2 lar..hahak..

Hope Cik wanie time yer...leyh klik picture then amek..kalaw xleyh...text me n give ur email account...i will send u a copy ok??



Anyway's...Happy Birthday..sowi lambat wish awak eh...anggap la header neyh hadiah dari sayer..ok??

I'm not in good condition~~

Hey kowang..cowi ea lame xupdate..huhu..xtually kan..hanym agak kureng sihat lar....

semalaman hanym muntah2 + cirit birit...huhu..saketnyer hanya tuhan je yang tawu....dah tu da la rase macam nak pitam jep tiap2 kali muntah...

last2..Hanym tertidur jugak semalam...effect dari semalam..hari neyh...hanym rase pahit mulut(ta lalu nak makan..makan pown xabesh..)then..badan lenguh2 1 badan...huhu...xshuke3....

Kowang sume..doakan Hanym cepat sembuh ea....

Haa...1 lagik!!adew owang cakap Hanym makin berisi..alamak!!ye kee...huhu..xshuke3....(errr..gemuk ke??)



Rase2..chubby jep..hehe....ta gemok lagik..hahak...chubby kan chumell...sape ta shuke sudah..xpaksa pown ok??
Bubbye...

Monday, May 23, 2011

Hari yang sangat2 Happy....:)

Guess what3..!!OMG..i got new watch given by Mr Bullet4Roses ...waaa...shuke3...yeay...cyunk kamoo ketat2..hikhik...

Cer teka..cer teka...cam ner ghupe jam tu??haaa...no3...bukan cam tu larh...ish3..meh2 cini Hanym tunjuk kat kowang ea....

Tara....canteq x?canteqkan..(jgn jeles yer..)eee..suke sangat2....tak tawu cam ner nak caka[..ase cam na nanges jep..uhk3....



Ape2 pown..thanx my dear...love u damn much!!muah3..(ee..gedix!!)



Anyway's..neyh outfit hanym semalam..cumel x??(psst...new lens ok??)hahak...ala ala cullens family...shuke3..hehe..



Ape2 pown..take care everybody...bye...

Friday, May 20, 2011

Xder Tajuk~~

Pengalaman..banyak mengajar aq erti kehidupan di dunia ini...owang yang aq sayang...akan datang dan kekal di hati ini..namun..semua itu takkan kekal kerana setiap pertemuan mesti ada perpisahan...aq harus terima kenyataan tu..n setiap owang mesti melalui saat-saat ini...

Setiap kegagalan itu tidak bererti kita akan gagal buat selama nya...tahu nape??jika kita berusaha unutk menjadi lebih baik dari semalam..mungkin..kita akan berjaya untuk menikmati apa yang kita ingin kan....

Mungkin aq tidak sempurna..yer..aq tidak sesempurna gadis lain yang cantik dan boleyh bergaya dengan cantik...namun aq..hanya lah seorang insan biasa...tubuh ini hanyalah pinjaman sementara untuk kita...Aq bawu terpikir...kita hanya ada peluang sekali je untuk menjaga tubuh ini...sekiranya kita tidak menjaganya dengan elok..maka...ia akan rosak..yee..mungkin aq tidak sempurna..tidak memiliki kecantikan seperti lisa surihani..mempunyai rambut yang panjang dan cantik..namun..aq...simpan semua itu di dalam tudung litup ku ini kerana ia hanyalah untuk owang yang bergelar sebagai suamiku..

Aq menanti...siapakah yang akan menjadi pasangan hidupku..yer..memang aq dah temuinya...tapi bukanlah sebagai sepasang suami isteri...aq yakin bahawa Allah SWT dah menetapkan setiap manusia diatas dunia ini dengan pasangan masing-masing...aq tertanya-tanya...milik siapakah diriku ini.....

Seandainya aq ditakdirkan untuk diri mu..akan ku sayangi dirimu hingga ke akhir hayat ku...aq akan sentiasa berdoa untukmu...(psstt..waitin for someone..)

Thursday, May 19, 2011

Ari Neyh Kan....

Ari neyh Hanym adew kat poly...waahh..lame cuti ea kaw..hehe..well2...anyway...thnx yer to Cik Buah Hati sebab hantarkan Hanym alek poly...yeay...hehe..gedix..

Hanym adew 1 ayat neyh nak share kowang...ayat neyh memang kene la ngan kiter as a student kan...ok3..cer cer dengar sini...

"Before u go to a classes,make sure u have empty ur head for a half..u know why??because if u go with full brain..u will not can be catch a lot knowledge because it will be overloaded..so...go to your class with half empty brain so u will get a lot of knowledge..go with ur calm n study smart..."

ayat diatas neyh my lect yang cakap...pikir2..betul jugak..so lepas dy kap cam tu..terus Hanym tanam kan azam(cey2)hehe..sempat gi tu..cepuk kang!!mmm...Hanym tanamkan azam untuk study ajen2 n try the best untuk kasi full of my attention in the class...

wah2..dy speaking plak ari neyh yer...hehe..sowi yer kalaw ayat bi tu tunggang terbalik..maklum la...tak terer sangat bi neyh..

Ok2...pas abesh kelas otw nak alek..Hanym sempat agi snap pic untuk tatapan kowang sume..hikhik..nak promo poly..biase lar kan...

Taraaa...nice kan scene kat poly neyh..tenang jep..yeay...







Neyh outfit Hanym pegi kelas tadi....maklum lar..bawu alek dariumah kan..dah tu jumpe Cik buah hati lagi...so sental jep pakai bju time kuar tadi..then just tambah jacket poly n pakai suar slack...(pstt..td pakai jeans...)



So tu jep nak citer..thnx for reading my entry..ajen2 komen la yer...peace..:)

Wednesday, May 18, 2011

Saje je nak kongsi ngan kowang..Xspecially kaum WANITA...

Balasan bagi orang yang melanggar larangan Allah, ialah azab yang amat pedih, antaranya:

Balasan wanita yang membuka rambut kepalanya selain suaminya, akan digantung dengan rambutnya di atas api neraka sehingga menggelegak otaknya, berterusan selama ia tidak menutupnya.

Dada yang sengaja dibuka atau ditonjolkan supaya kelihatan seksi, akan di gantung atas api neraka dengan pusat dan buah dadanya diikat dengan rantai neraka sebagai penggantungnya

Betis dan paha yang terselak - selak , sedia untuk dipanggang , pedihnya tidak terkira .

Peristiwa Mi'raj

1. Wanita menangis sambil meminta pertolongan tetapi tiada yang sanggup membantu. Gambaran balasan wanita yang berhias bukan kerana suaminya.

2. Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)

3. Wanita berkepala seperti babi, badannya seperti kaldai dan menerima berbagai balasan wanita yang suka membuat fitnah, bermusuh dengan jiran dan membuat dusta.

4. Wanita yang mukanya hitam dan memamah isi perutnya sendiri. Balasan wanita yang mengoda dan menghairahkan lelaki.

5. Lelaki dan wanita yang ditarik kemaluannya ke depan dan ke belakang serta dilontar mukanya ke api neraka. Kemudian ditarik dan dipukul hingga keluar api dari badannya. Balasan orang yang membesarkan diri dan takabur kepada orang ramai.

6. Lelaki dan wanita dimasukkan besi pembakar daging dari duburnya, keluar hingga ke mulutnya. Balasan orang yang membuat fitnah, mengejek dan mencaci.

7) Wanita tergantung rambutnya di pohon Zakkum, api neraka membakarnya lalu kering kecut dagingnya terbakar. Balasan wanita yang minum ubat untuk membunuh janin.

8. Wanita dibelenggu dengan api neraka, mulutnya terbuka luas, keluar api dari perutnya. Balasan wanita yang menjadi penyanyi tidak sempat bertaubat.

9. Lelaki dan wanita yang masuk api ke dalam perut dari duburnya lalu keluar dari mulut. Balasan orang yang makan harta anak yatim.

10. Lelaki dan wanita kepalanya terbenam dalam api, dituang pula air panas ke badannya lalu melecur seluruh tubuhnya. Balasan orang yang berusaha ke arah pergaduhan sesama manusia.

Jadi semua gurl kat luar sana..Hanym just nak share jep ape yang Hanym bace..same2 la kita renungkan ttg diri kita sendiri....ok??



credit to:-page kt fb..name pe tah..tak tahu lar..huhu..cowinyer..saye neyh ngokngek seket...:p

Tuesday, May 17, 2011

Agak2 kowang..kowang adew x cam neh??

Hi semua..cowi ea lame x update..huhu..nak tawu nape??Haa..semua neyh disebabkan oleh pakwe baru Hanym lar..Mr OOP..fuhh..suke benar susahkan hanym sampe Hanym tak sempat nak update pape...

ok2..this entry sememangnyer nak citer sal ape yang berlaku sejak Hanym masuk poly lak neyh...hehe...macam2 perkara jadi...tapi memang tak sah la kan kalau Hanym tak amek gambar..meh3..nak publish skit....poly kesayangan yang canteq neh.....



taraaa...neyh salah satu nye yer....neyh owang pangil tasik poly...canteq kan3..sape2 nk berenang tak pown bunuh diri boley lar tejun sini..hahak...just kidding ok!jgn cube2 wat plak...

xtually banyak lagi tempat yang menarik kat sini cumenyer hanym tak sempat nak amek pic bawu..pic lame2 adew laa..time sem 1 dulu...mane best tarok pic lame2...betul x??hehe...

Tu jep..psst...jangan lupe ea doakan kejayaan Hanym untuk menakhluk Mr OOP ney...

*Mr OOP = Object-oriented Programming~~

Tuesday, May 10, 2011

Laalaallaaaa..Senangnyer Hati...~~~

Ohhhooiii.....wa...da sampai..dah sampai...hehe...apew yang dah sampai Cik Hanym oi.....Apew lagik kalaw bukan tarikh...10.05.2011....

Yeay...nak tawu nape happy cangat2 neyh...sebab..today is my lovely boy nyer birthday...hikhik...da tua yer kmoo...

Hmmm..ape2 pown...Cik Hanym harap pas neh dy akan membesar dengan kuat dan sehat!!(eh2..cup2..xckup sehat lagik ker..??)

Tak lar..maksud nyer..pas neyh Cik Hanym nak dy sihat jep..ta mo sakit2...lagi pown xbesh la kalaw dy sakit....hehe..HAPPY BIRTHDAY my boy
...luv u so much...hehe...

Soo..seperti biase..kalaw tak der memang tak lengkap aa kan besday owang tu...soo..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO MY LOVE...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...




Ta sabar tunggu awak balik sini....yeay..:)

Friday, May 6, 2011

Laar....dah bulan 5??

Ish..cepat sungguh masa berlalu sekarang neyh...betul x kawan2...xtually kan this month...Hanym akan bz sikit sebab Hanym da masuk poly alek ok...so..nanti tak dapat nak update selalu..

Eh3...bulan neyh pown adew tarikh penting lar...10.05.2011...ta sabar nak tunggu tarikh tu..tapi disebabkan adew hal yg tak dapat di elakkan so Hanym pown amek keputusan celebrate b'day awal sikit...

So...tunggu jep ok ape yang hanym akan wat tok cik bucuk comot kiter...hehe..ta sabar neyh...yeay2...

special for mr ucuk : 당신을 사랑합니다


ha!!!jgn cube tiru aksi diatas ok..hahahak..

eh3..peminat korea gak neyh...so..agak jiwang n cumel3..gitu....hehe..

Monday, May 2, 2011

Ohhh hooiii....

Hey kmoo...wahh...asew senang jep ati biler da abeh li....tapii..adew something yang ta besh..na tawu apew??hanym kene tuleh report..malas3....uhk3...cam ner neyh...adew sape2 yang na tolong x??hehe...

ok3...cukup2 la tu nak ngade2 kan..ok xtually...semalam Hanym teringat nak kasi adiah kat member hanym neyh....sajep suke2..ntah cam ner ley tetiba jep nak kasi kan..hehe..

ok..here....i just want to give u..luvly header for ur blog Ceks Cemey...trima la ey....tu pown kalaw sudi...hikhik..kalaw ta suke ta payah pakai..bior jep..tapi yang penting..hanym kasi just sebab nak ucapkan thnx sebab slama neyh da jadi member hanym..(amek lar..kalaw tak suke tak per...xpaksa ok..hehe)



kowang ley lar lepak kat blog dy jugak ok.... klik sini

ok tu jep..bye2....